Duurzame
energie

Duurzame energie is energie waarover de mensheid voor onbeperkte tijd kan beschikken. Door de toenemende vraag naar energiebesparende en gebruiksvriendelijke oplossingen neemt het aandeel installaties in woningen en bedrijfsgebouwen toe.

Wij zijn erkend installateur als het gaat om duurzame systemen. Door het toepassen van o.a. Warmte Terugwin Installaties (WTW), Warmtepomp Installaties, Zonlichtsystemen en slimme toepassingen van elektronica en koppelingen tussen CV en Airconditioninginstallaties dragen wij zorg voor een verantwoordelijke groene installatie met als uitgangspunt een zo laag mogelijk energieverbruik wat goed is voor het milieu en uw portemonnee.

energie

Comfortabel werken met duurzame energie.

Duurzaam plafond 01

WTW - Warmte Terugwin Systeem

Ruimtes uitgerust met een Warmte Terugwin Systeem beschikken over een ideaal ventilatiesysteem voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. 

Het systeem zuigt enerzijds de oude lucht uit de ruimte, anderzijds blaast het frisse lucht naar binnen. De warmte uit de afgezogen lucht wordt via een warmtewisselaar overgebracht op de verse frisse toegevoerde lucht. De warmte gaat niet naar buiten, maar wordt hergebruikt. Dit zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing, en het hele huis blijft fris, zonder koude en voelbare luchtstromen. 

Voordelen WTW

 • Energiezuinig
 • Alle ruimtes worden even goed geventileerd
 • De hoeveelheid verse lucht kan nauwkeurig worden ingesteld
 • In combinatie met WTW zijn er geen koude luchtstromen
 • Goede luchtkwaliteit (de inkomende lucht wordt gefilterd). Pollenfilters en andere speciale filters kunnen worden geïnstalleerd waardoor mensen met een allergie minder snel last hebben van de luchtwegen

Warmtepomp systeem

Een warmtepomp is een uiterst energie-efficiënt systeem dat energie uit de buitenlucht onttrekt en die gebruikt voor verwarming van lucht en water. Daarnaast beschikt het over de mogelijkheid om te koelen.

Tijdens het verwarmen onttrekt de warmtepomp energie uit de buitenlucht. Deze energie wordt in het buitendeel opgepompt naar een bruikbaar niveau. Vervolgens wordt deze warmte in een hydro-unit gebruikt om warm water te produceren. De hoeveelheid warmte die dit systeem produceert, is opgebouwd uit de energie die ‘gratis’ uit de buitenlucht wordt onttrokken plus de energie die wij nodig hebben voor het oppompen. Alleen de hoeveelheid energie die benodigd is voor het oppompen, verbruiken we en moeten we betalen. Dit is ongeveer een kwart van het geleverde vermogen. Deze efficiënte manier van verwarmen zorgt ervoor dat er zeer hoge rendementen, van meer dan 400%, kunnen worden behaald.

Voordelen warmtepomp

 • Energiezuinig (uw woning wordt veel voordeliger verwarmt dan een traditionele verwarming)
 • Een warmtepomp beschikt over de mogelijkheid om te koelen
 • Een warmtepomp kan worden gecombineerd met verschillende soorten verwarming
 • Lange levensduur (gemiddeld 20 jaar)
 • Zeer onderhoudsvriendelijk

Zonne-energie

Met zonne-energie leef je slimmer, duurzamer en ben je vrij. Het maakt je immers onafhankelijk van een energieleverancier en er hoeft niets verbrand te worden voor jouw elektriciteit.

Zonnepanelen zetten direct zonlicht via een omvormer om naar de elektriciteit die u nodig heeft. Bij teveel opbrengst ten opzichte van het verbruik levert u de energie terug aan het elektriciteitsnet en levert dus direct financieel voordeel op.

Voordelen zonne-energie

 • Milieuvriendelijke en duurzame energie
 • Flinke maandelijkse besparing op de elektriciteitsrekening
 • Lange levensduur (gemiddeld 25 jaar)
 • Onderhoudsarm, gemakkelijk te onderhouden
 • Hogere woningwaarde (woning is aantrekkelijk bij eventuele verkoop door de lagere maandlasten

Contact

Wilt u advies of meer informatie over de mogelijkheden binnen uw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Stuur ons een mail met een terugbelverzoek en we nemen spoedig contact met u op.