Koeltechniek banner 01

Koel
techniek

Koeltechniek is een verzameling van technische oplossingen om een afgesloten ruimte of een substantie te koelen en koel te houden. Om dit te bereiken wordt geen koude toegevoegd, maar hitte verwijderd door warmte te onttrekken. 

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een tussen-medium zoals bijvoorbeeld lucht of water. Dit tussen-medium wordt gekoeld middels een koelinstallatie. De vrijkomende restwarmte kan worden gebruikt om bijvoorbeeld andere ruimtes (voor) te verwarmen.

koelen

Er wordt geen koude toegevoegd, maar hitte verwijderd.

Koeltechniek nieuwbouw 01

Nieuwbouw

Bij nieuwbouw wordt steeds meer rekening gehouden met klimaatbeheersing. Maar ook bij bestaande bouw is een complete airconditioninginstallatie mogelijk.

Kwaliteit

Bij verbouwingen of renovatie bouwen wij complete systemen waarbij het klimaat in de afzonderlijke werkruimtes apart geregeld kan worden. Een complete installatie voorkomt gesleep met energieverslindende mobiele units. Een airconditioninginstallatie kan ook zorgen voor verwarming van de ruimte. Dit is een energiebesparend alternatief voor de HR-ketel!

Winkels

Voor winkels geldt een andere klimaatproblematiek dan voor woningen of kantoorpanden.

Winkeldeuren staan of gaan vaak open om gasten te verwelkomen. Dit heeft consequenties voor het klimaat in de winkel. Bovendien is het winkelend publiek vaak anders gekleed dan de medewerkers. Voor zowel winkelier als winkelend publiek zorgt De Jong Installatieservice voor een optimaal klimaat in de winkel. Een prettig winkelklimaat is tenslotte voor zowel de medewerker als de klant belangrijk.

Winkel 4
Koeltechniek Uniek 01

Unieke projecten

Voor zowel grote als kleine projecten verzekert De Jong Installatieservice de optimale (airconditioning)installatie voor de regeling van de temperatuur en vochtigheidsgraad. Ieder project kent zijn eigen problematiek en oplossingen. Een fabriekshal of een kantorencomplex zijn verschillend van bouw en gebruik en moeten naast een prettig werkklimaat ook voldoen aan vele eisen op gebied van bijvoorbeeld brandveiligheid en luchtafvoer.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden binnen uw bedrijf? Neem dan contact met ons op. 

Benieuwd naar wat wij doen? Neem een kijkje op onze pagina projecten.